Sjönnebols herrgård ramstad lantbruk ab
Boende
Bröllop
Får
Hundsporthall
Kennel Sjönnebol
Cefneithin Gypsy
Nell
Nordic Paws Harry
Recept
Försäljning
Honung
Ved & Flis
Ull & Skinn
Saludjur
Entreprenad
SJÖNNEBOLS HERRGÅRD
RAMSTAD LANTBRUK AB
Boende
Bröllop
Får
Hundsporthall
Kennel Sjönnebol
Cefneithin Gypsy
Nell
Nordic Paws Harry
Recept
Försäljning
Honung
Ved & Flis
Ull & Skinn
Saludjur
Entreprenad
Lammytterlår med pasta och gorgonzola
4 port
300 g ytterlår av lamm
250 g kastanjechampinjoner
1 rödlök
5 vitlöksklyftor
Sås
2 dl vitt vin
2 dl grädde
2 msk japansk soja
2 msk oxfond med rödvin
150 g gorgonzola
hackad persilja (går bra med fryst)
riven parmensanost (eller Bredsjö hård)
olivolja att steka i
salt
peppar
500 g penne pasta
Lägg fram köttet så det får vara i rumstemperatur i en timme innan påbörjad tillagning.
Skär köttet i smala strimlor.
Stek det i en traktörpanna med olivolja. Salta och peppra.
Häll därefter upp köttet i en annan skål och låt det vila en stund.
Skär löken i strimlor och pressa vitlöken.
Stek det därefter mjukt i olivolja i samma panna som köttet nyss stektes i.
Finhacka champinjonerna och låt dem stekas tillsammans med löken. Salta och peppra.
Häll i det vita vinet och låt det koka ner till hälften ungefär.
Häll därefter i grädde (och pastavatten om det behövs). Lägg i köttet och ha ganska hög värme.
Häll i sojan och fonden. Smula ner gorgonzolan.
Låt allt koka i hop en stund. Blanda ner persiljan.
Koka pastan al dente och häll därefter ner den i såsen med köttet.
Riv osten och toppa med den innan servering.
RAMSTAD GÅRD, SÄFFLE
+ 46 (0) 70 694 17 42
INFO@SJONNEBOLS.SE
Copyright © Alla rättigheter förbehållna Sjönnebols Herrgård Ramstad Lantbruk AB