Sjönnebols herrgård ramstad lantbruk ab
Boende
Bröllop
Får
Hundsporthall
Kennel Sjönnebol
Cefneithin Gypsy
Nell
Nordic Paws Harry
Recept
Försäljning
Honung
Ved & Flis
Ull & Skinn
Saludjur
Entreprenad
SJÖNNEBOLS HERRGÅRD
RAMSTAD LANTBRUK AB
Boende
Bröllop
Får
Hundsporthall
Kennel Sjönnebol
Cefneithin Gypsy
Nell
Nordic Paws Harry
Recept
Försäljning
Honung
Ved & Flis
Ull & Skinn
Saludjur
Entreprenad
Lammstek med jordärtskocksgratäng och tomatsalsa
4 port
1 kg benfri lammstek
2 vitlöksklyftor
2 msk färsk rosmarin
2 msk färsk timjan
smör
salt & peppar
Gratäng
500 g jordärtskockor
400 g mjölig potatis
2 gula lökar
3 dl vispgrädde
1 dl lagrad riven ost
salt &
peppar
Tomatsalsa
300 g körsbärstomater
2 scharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk chilisås
rivet skal av 1/2 citron
1 tsk honung
2 msk färsk timjan
1 msk färsk rosmarin
salt & peppar
Lägg fram köttet i rumstemperatur en stund innan tillagning.
Sätt ugnen på 150 grader.
Gratängen:
Skala och skiva jordärtskockor, potatis och lök (gärna allt i matberedare).
Blanda med grädde och lägg i en ugnssäker form. Strö riven ost över.
Sätt in i ugnen ca 1 timme.
Köttet:
Rubba köttet med hackade vitlöksklyftor och örter. Salta och peppra.
Stek i smör i en stekpanna så köttet får en fin yta.
Placera en stektermometer i köttet och ställ i nedre delen av ugnen tills köttets innertemperaturen når 56 grader.
Ta därefter ut köttet och låt det vila minst 10 minuter.
Tomatsalsan:
Skär tomaterna i klyftor. Skala och skiva löken tunt.
Blanda ingredienserna till salsan och låt den stå resterande tid i rumstemperatur.
Skiva köttet och servera med gratängen och salsan.
Strö gärna timjan över samt flingsalt på köttet innan servering.
RAMSTAD GÅRD, SÄFFLE
+ 46 (0) 70 694 17 42
INFO@SJONNEBOLS.SE
Copyright © Alla rättigheter förbehållna Sjönnebols Herrgård Ramstad Lantbruk AB