Lammrostbiff med pasta och soltorkade tomater

4 port

500 g lammrostbiff

Chili-olivolja


4 schalottenlökar

4 st vitlöksklyftor

200 g kastanjechampinjoner

15 st soltorkade tomater

salt & peppar


Sås

1 dl vitt vin

1 msk oxfond

1 citron

2 dl vispgrädde


Ruccola

Parmensanost


500 g linguine


Ansa köttet och strimla det i mindre bitar.


Massera in köttet i chili-olivolja och stek på.

Salta och peppra.

Ta upp köttet ur pannan och låt vila en stund.


Hacka lök, vitlök och svamp i små bitar.

Fräs på tillsammans i chili-olivolja.


Blanda så småningom i köttet.


Skär tomaterna i mindre bitar och häll i pannan.


Häll på vin, oxfond och citronzest (inte det vita).

Häll i grädden och koka upp.


Koka pastan al dente och blanda i grytan. 

Spar lite av pastavattnet och späd i grytan.


Blanda i ruccola och riv parmensan över i samband med servering.