Blanda därefter ihop kryddblandningen och rubba in köttet ordentligt.
Låt köttet stå en stund i rumstemperatur inann tillagning.
Potatisen: Skala och skiva potatisen 1 1/2 cm tjocka skivor.
Skala, dela och skär löken i klyftor.
Lägg potatis, lök och örtkvistar i en kastrull. Häll på buljong och ponzusås.
Koka upp och sjud ca 20 minuter tills potatisen är mjuk.
Smaka av med salt och peppar. Tillsätt köttsaften från lammet senare.
Köttet: Bryn köttet i smör i en stekpanna så att det får en fin yta runt om.
Lägg i en ugnssäker form och ställ i mitten av ugnen tills köttets innertemperatur är 56 grader.
Ta därefter ut köttet och låt det vila i folie i ca 10 minuter.
Aiolin: Vispa äggulorna tillsammans med ramslök, vitlök, senap och sherryvinäger till en slät smet.
Tillsätt därefter oljan droppvis under kraftig vispning till en krämig aioli.
Smaka av med tabasco, salt och peppar.
Skär köttet i cm-tjocka skivor.
Lägg potatisen med buljong på tallrikar. Placera köttet ovanpå och strö flingsalt över. Toppa därefter med aiolin. Strö gärna över timjan innan servering.