Lammköttbullar med spenatpasta

4 port

Köttbullar

500 g lammfärs

2 schalottenlökar

4 vitlöksklyftor

0,5 dl chiliolivolja

1 tärning kycklingbuljong

rivet skal av 1 citron

0,5 dl panko

1 tsk salt

peppar


Pasta

400 g linguine

200 g blad/babyspenat

4 + 2 vitlöksklyftor

chiliolivolja

4-5 dl lätt crème fraiche 

0,5 dl parmensanost


Köttbullar

Häll upp färsen i en rymlig bunke.


Mixa chiliolivolja, schalottenlökar, vitlök, buljongtärning och rivet skal av en citron med stavmixer till en slät smet.


Blanda i smeten med färsen och rör om. Tillsätt salt och peppar. Häll även i panko.


Sätt ugnen på 220 grader.


Rulla färsen till små bollar och placera på en plåt med bakplåtspapper.

Tillaga därefter i ugnen i 5 minuter. 


Pasta

Använd en traktörpanna och häll i chiliolivolja och fräs på spenaten på låg värme. Ha samtidigt i 4 pressade vitlöksklyftor och lite salt.


Blanda crème fraiche med 2 pressade vitlöksklyftor och riven parmensanost. 

Häll därefter crème fraicheblandningen i spenaten när den blivit mjuk.

Rör om och koka upp. 


Koka pastan al dente och häll sedan ner den i traktörpannan med spenat och crème fraiche och blanda ihop. Spara eventuellt lite av pastavattnet och späd med.


Stek på köttbullarna i en stekpanna så de får lite färg innan servering. 

Toppa dem på pastablandningen och strö lite riven parmensanost över.