Lamm i dillsås

4-6 port

800 g benfri bog

potatis

5 morötter

1/2 purjolök

2 lagerblad

salt


Dillsås

3 dl sky från koket

1 msk koncentrerad köttfond

2 dl créme fraiche

1 knippa dill

3 tsk ättiksprit 12%

honung

salt


Tärna köttet i grytstora bitar.


Lägg i en gryta och häll på vatten och salt så att det täcker.


Koka upp och skumma ytan noga.


Ansa grönsakerna och skär morötterna och purjon i bitar.


Lägg i några morötter och delar av purjon i grytan tillsammans med lagerblad.

Spara resten av grönsakerna till senare.


Låt sjuda i ca 2 timmar tills köttet är riktigt mört.


När det återstår ca 30 minuter ska resten av morötterna och purjon läggas ner i grytan.

Sila sedan upp skyn i en ny kastrull.

Tillsätt fond och créme fraiche.


Grovhacka 3/4-delar av dillen och mixa tills såsen är slät och ljust grön.

Hacka resten av dillen och tillsätt sedan den.


Smaka av med ättika, honung och salt.

Såsen ska vara sötsyrlig med tydlig dillkaraktär.


Servera med kokt potatis.