Tomatsås
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
500 g passerade tomater
1 tsk honung
salt
peppar
Frikadeller
500 g lammfärs
1 citron
1 ägg
1 kruka färsk timjan
2 msk ströbröd
1/2 dl vatten
250 g ricottaost
salt
peppar
Papardelle
Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs all lök några minuter på svag värme i olivoljan i en vid rymlig kastrull.
Tillsätt tomater och honung och smaka av med salt och peppar.
Låt koka ihop på svag värme i ca 20 minuter.
Frikadeller: Blanda vatten och ströbröd och låt svälla någon minut.
Finriv skalet av citronen och hacka timjanen.
Blanda ströbrödblandningen med citronskal, timjan, ägg och färs.
Krydda med salt och peppar.
Rulla till små bollar.
Lägg frikadellerna i tomatsåsen och låt dem sjuda ca 15 minuter eller tills dem är genomkokta.
Skaka kastrullen då och då.
Koka pastan enligt förpackningen.
Häll sedan såsen med frikadellerna över pastan och klicka över ricottan.