Lammfilé i tortillabröd

4 port

300 g lammfilé

1 msk paprikapulver

1 msk chilipulver

1 msk chiliflakes

1 msk vitlökspulver

1 tsk salt

1 tsk strösocker


Dressing

1 dl gräddfil

1 dl majonäs

1 kruka färsk bladpersilja


Bröd

2 dl vetemjöl

1 dl vatten

1 tsk salt


Tillbehör

2 rödlökar

1 citron (saften)

1 tsk honung


Rostad lök (garnering)





Blanda kryddorna med salt och socker och gnid in ordentligt på lammet.

Låt stå i rumstemperatur i 30 minuter.


Blanda mjölet med vatten och salt och knåda till en mjuk deg och låt vila i 30 minuter.


Skiva löken tunt och lägg i en skål. Pressa en citron och häll i saften i skålen med lök. Blanda i honungen. Låt stå en stund. Rör om då och då.


Blanda gräddfil och majonnäs och hacka i persilja. Spara lite av persiljan till garnering. 


Grilla lammet eller kör i ugn på 150 grader tills innertemperaturen når 54 grader.

Låt vila i folie i 15 minuter.  


Forma degen till bollar och pressa ut till små runda platta tortillas.

Stek på låg värme i torr stekpanna. 


Placera lök i botten på de färdiggräddade bröden och ha därefter på dressingen. Skiva lammet och lägg på skivor. 

Toppa med rostad lök och bladpersilja. 


Äts med fördel i händerna.