300 g lammfilé
1 msk paprikapulver
1 msk chilipulver
1 msk chiliflakes
1 msk vitlökspulver
1 tsk salt
1 tsk strösocker
Dressing
1 dl gräddfil
1 dl majonäs
1 kruka färsk bladpersilja
Bröd
2 dl vetemjöl
1 dl vatten
1 tsk salt
Tillbehör
2 rödlökar
1 citron (saften)
1 tsk honung
Rostad lök (garnering)
Blanda kryddorna med salt och socker och gnid in ordentligt på lammet.
Låt stå i rumstemperatur i 30 minuter.
Blanda mjölet med vatten och salt och knåda till en mjuk deg och låt vila i 30 minuter.
Skiva löken tunt och lägg i en skål. Pressa en citron och häll i saften i skålen med lök. Blanda i honungen. Låt stå en stund. Rör om då och då.
Blanda gräddfil och majonnäs och hacka i persilja. Spara lite av persiljan till garnering.
Grilla lammet eller kör i ugn på 150 grader tills innertemperaturen når 54 grader.
Låt vila i folie i 15 minuter.
Forma degen till bollar och pressa ut till små runda platta tortillas.
Stek på låg värme i torr stekpanna.
Placera lök i botten på de färdiggräddade bröden och ha därefter på dressingen. Skiva lammet och lägg på skivor.
Toppa med rostad lök och bladpersilja.
Äts med fördel i händerna.