Pajdeg
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
2 dl turkisk youghurt
500 g lammfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
500 g krossade tomater
örter (basilika & oregano)
2 äpplen
150 g fetaost
1 dl oliver
chilikrydda (chiliexplosion)
salt
peppar
Äggstanning
3 ägg
3 dl mjölk
salt
peppar
riven ost
Pajdegen: Mät upp mjöl och salt i en skål.
Häll i youghurten och arbeta ihop till en deg. Går bra i matberedare.
tryck ut degen i en smord ugnsfast formså att den täcker botten och kanter.
Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
Förgrädda sedan pajskalet ca 10 min på 225 grader.
Fyllningen: Hacka lök och vitlök. Stek sedan löken ihop med färsen.
Häll sedan i krossade tomater, salt, peppar, chilikrydda och örterna.
Låt puttra en stund.
Skala och tärna äpplena. Dela fetaosten i bitar. Dela oliverna efter smak.
Blanda sedan i allt i köttfärsröran.
Smaka av och häll därefter köttfärsröran i pajskalet efter att det förgräddats i ugn.
Vispa ihop äggstanningen och häll över köttfärsröran i pajskalet.
Strö på riven ost och grädda i 225 grader i ca 30 minuter.
Servera gärna med sallad som toppats av vit balsamico.