Lammfärspaj

6 port

Pajdeg

1 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 dl grahamsmjöl

1 tsk salt

2 dl turkisk youghurt


500 g lammfärs

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

500 g krossade tomater

örter (basilika & oregano)

2 äpplen

150 g fetaost

1 dl oliver

chilikrydda (chiliexplosion)

salt

peppar


Äggstanning

3 ägg

3 dl mjölk

salt

peppar


riven ost

Pajdegen: Mät upp mjöl och salt i en skål. 

Häll i youghurten och arbeta ihop till en deg. Går bra i matberedare. 

tryck ut degen i en smord ugnsfast formså att den täcker botten och kanter. 

Låt stå i kylen medan fyllningen görs. 

Förgrädda sedan pajskalet ca 10 min på 225 grader.


Fyllningen: Hacka lök och vitlök. Stek sedan löken ihop med färsen. 

Häll sedan i krossade tomater, salt, peppar, chilikrydda och örterna. 

Låt puttra en stund.


Skala och tärna äpplena. Dela fetaosten i bitar. Dela oliverna efter smak. 

Blanda sedan i allt i köttfärsröran.

Smaka av och häll därefter köttfärsröran i pajskalet efter att det förgräddats i ugn. 


Vispa ihop äggstanningen och häll över köttfärsröran i pajskalet.


Strö på riven ost och grädda i 225 grader i ca 30 minuter.


Servera gärna med sallad som toppats av vit balsamico.