500 g lammfärs
1 gul lök
1 hel vitlök (alla klyftor)
Olivolja
3 msk tomatpuré
2 morötter
1 zucchini
2 frp krossade tomater
2 köttbuljongtärningar
3 msk kalvfond
2 liter vatten
3 msk cayennepeppar
3 msk paprikapulver
2 msk oregano
2 msk timjan
Salt & peppar
2 paprikor
400 g pasta
Smetana (eller ricotta)
Persilja
Hacka och stek lök och vitlök i olivoljan. Låt även färsen steka med.
Tillsätt tomatpurén medan allt bryns några minuter.
Riv morötter och zucchini och häll i grytan.
Ha i krossade tomater, buljongtärningar, fond och vatten och låt koka upp.
Tillsätt kryddorna och smaka av med salt och peppar.
Hacka paprikan och häll i.
Häll i den okokta pastan i grytan och låt småputtra tills pastan har fått önskad konsistens.
Toppa med smetana (eller ricotta) och hackad persilja i samband med servering.