Lammfärssoppa med pasta

4 port

500 g lammfärs

1 gul lök

1 hel vitlök (alla klyftor)

Olivolja 

3 msk tomatpuré

2 morötter

1 zucchini

2 frp krossade tomater

2 köttbuljongtärningar

3 msk kalvfond

2 liter vatten

3 msk cayennepeppar

3 msk paprikapulver

2 msk oregano

2 msk timjan

Salt & peppar

2 paprikor

400 g pasta


Smetana (eller ricotta)

Persilja



Hacka och stek lök och vitlök i olivoljan. Låt även färsen steka med. 

Tillsätt tomatpurén medan allt bryns några minuter. 


Riv morötter och zucchini och häll i grytan.


Ha i krossade tomater, buljongtärningar, fond och vatten och låt koka upp. 

Tillsätt kryddorna och smaka av med salt och peppar.


Hacka paprikan och häll i.


Häll i den okokta pastan i grytan och låt småputtra tills pastan har fått önskad konsistens.


Toppa med smetana (eller ricotta) och hackad persilja i samband med servering.