Marinaden: Skala och pressa vitlöken. Blanda med resten av ingredienserna till marinaden. Mosa mangobitarna.
Lägg köttet i marinaden och låt ligga i rumstemperatur i ca 30 minuter.
Potatisen: Sätt ugnen på 250 grader (varmluft).
Skrubba potatisen och skär den i halvor.
Lägg den i en långpanna och strö över saltet. Ringa över oljan.
Rosta potatisen mitt i ugen i ca 20 min.
Aiolin: Vispa ihop äggulor, cironsaft (eller vitvinsvinäger) och senap. Tillsätt oljan i en fin stråle under kraftig vispning. Rör till en tjock aioli.
Rör ner pressad vitlök, 1/2 dl pistaschnötter, salt och kajennpeppar.
Häll upp i en skål och garnera med ca 1/2 dl hackade pistaschnötter.
Ta upp köttet och låt det rinna av. Skär citronen i skivor. Trä upp köttet växelvis med citronskivor på grillspett.
Grilla köttet några minuter på varje sida och krydda med salt.