Lammburgare med chilicheese

4 port

Hamburgare

500 g lammfärs

1 gul lök

1 dl chiliolivolja

4 msk panko

2 msk smokey hickory

2 msk cognac 

1 tsk salt

peppar


Ostsås

150 g cheddarost

0,75 dl jalapeño (tricolor)


Tillbehör

4 hamburgerbröd

2 tomater

1 rödlök

sallad (mâche)

1 pkt bacon





Sätt ugnen på 200 grader.


Hamburgersmet

Häll upp färsen i en rymlig bunke. Finhacka löken och häll i.

Tillsätt chiliolivolja, panko, smokey hickory, cognac, salt och peppar.

Rör om och forma till 4 lika stora bollar som plattas ut till burgare på ett fat. 


Grilla eller stek i panna.


Skär bacon-remsorna på mitten och placera på ett bakplåtspapper på en ugnsform. 

Sätt därefter in formen med bacon i ugnen och kör några minuter till önskad krispighet. 


Ostsås

Finhacka jalapeño och smält osten i en kastrull på svag värme.

Tillsätt hackad jalapeño och rör om. Låt stå på svag värme i kastrullen.


När allt är klart steks eller grillas bröden så att insidan får lite yta. 


Servera därefter med sallad i botten och burgaren ovanpå.

Ringla sedan smält chilicheese över burgaren.

Ha sedan på bacon, skivad tomat, skivad rödlök och toppa med hamburgerbrödet.