Sjönnebols herrgård ramstad lantbruk ab
Boende
Bröllop
Får
Hundsporthall
Kennel Sjönnebol
Cefneithin Gypsy
Nell
Nordic Paws Harry
Recept
Försäljning
Honung
Ved & Flis
Ull & Skinn
Saludjur
Entreprenad
SJÖNNEBOLS HERRGÅRD
RAMSTAD LANTBRUK AB
Boende
Bröllop
Får
Hundsporthall
Kennel Sjönnebol
Cefneithin Gypsy
Nell
Nordic Paws Harry
Recept
Försäljning
Honung
Ved & Flis
Ull & Skinn
Saludjur
Entreprenad
Cannelloni med lammfärsfyllning
4 port
250 g cannelloni
Tomatsås
500 g passerade tomater
4 vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
0,5 dl balsamvinäger
1 tsk honung
salt & peppar
Fyllning
500 g lammfärs
500 g mascarpone
1 dl parmensanost
1 kruka färsk basilika
2 tsk torkad timjan
1 tsk chiliexplosion
salt & peppar
2 mozzarellaostar
0,5 dl parmensanost
Skala vitlöken och pressa den i en kastrull med olivolja på svag värme.
Häll på balsamvinäger och låt koka några minuter.
Ha i passerade tomater och låt sjuda i minst 15 minuter.
Smaka av med salt, peppar och honung under tiden.
Sätt ugnen på 175 grader.
Stek färsen knaprig i en traktörpanna.
Blanda den stekta färsen med parmesanost, timjan, chiliexplosion och mascarpone till en kräm.
Hacka även i basilikan, men spara en del till garnering.
Smaka av med salt och peppar.
Fyll en spritspåse med krämen.
Häll lite olivolja i botten på en ugnsform och lägg i några skedar av tomatsåsen.
Fyll cannellonirören med krämen och lägg dem tätt i formen.
Häll på resten av tomatsåsen.
Bryt mozzarellan i mindre bitar och fördela över tomatsåsen. Avluta sedan med ca 0,5 dl riven parmesanost på toppen.
Gratinera i ugnen på 175 grader i först 20 minuter med täckt folie och avsluta sedan i 10 minuter på 210 grader utan folie så att den får fin färg.
Ta ut och toppa med basilika.
RAMSTAD GÅRD, SÄFFLE
+ 46 (0) 70 694 17 42
INFO@SJONNEBOLS.SE
Copyright © Alla rättigheter förbehållna Sjönnebols Herrgård Ramstad Lantbruk AB