Cannelloni med lammfärsfyllning

4 port

250 g cannelloni


Tomatsås

500 g passerade tomater

4 vitlöksklyftor

0,5 dl olivolja

0,5 dl balsamvinäger

1 tsk honung

salt & peppar


Fyllning

500 g lammfärs

500 g mascarpone

1 dl parmensanost

1 kruka färsk basilika

2 tsk torkad timjan

1 tsk chiliexplosion

salt & peppar


2 mozzarellaostar

0,5 dl parmensanost

Skala vitlöken och pressa den i en kastrull med olivolja på svag värme. 

Häll på balsamvinäger och låt koka några minuter. 

Ha i passerade tomater och låt sjuda i minst 15 minuter.

Smaka av med salt, peppar och honung under tiden.


Sätt ugnen på 175 grader.

Stek färsen knaprig i en traktörpanna.

Blanda den stekta färsen med parmesanost, timjan, chiliexplosion och mascarpone till en kräm.

Hacka även i basilikan, men spara en del till garnering. 

Smaka av med salt och peppar.


Fyll en spritspåse med krämen.

Häll lite olivolja i botten på en ugnsform och lägg i några skedar av tomatsåsen.

Fyll cannellonirören med krämen och lägg dem tätt i formen.

Häll på resten av tomatsåsen.

Bryt mozzarellan i mindre bitar och fördela över tomatsåsen. Avluta sedan med ca 0,5 dl riven parmesanost på toppen.


Gratinera i ugnen på 175 grader i först 20 minuter med täckt folie och avsluta sedan i 10 minuter på 210 grader utan folie så att den får fin färg.


Ta ut och toppa med basilika.